Docenten

De docenten die GVO-lessen verzorgen doen dat met hart en ziel. Ze zijn meelevend christen en komen uit alle geledingen van de kerk, maar het gaat hen er vooral om kinderen te laten kennismaken met de rol van geloof in het leven, de samenleving en de cultuur.

Met ingang van september 2018 faciliteert Stichting Dienstencentrum GVO en HVO een interne opleiding voor GVO- en HVO-docenten.

De opleiding valt uiteen in een gemeenschappelijk en een denominatief deel. In het gemeenschappelijke opleidingsdeel maakt de student kennis met de eigen aard van GVO en HVO. Hij/zij leert zich bewegen in de specifieke werkcontext van GVO- en HVO-docenten. De docentcompetenties, zoals die door de overheid zijn geformuleerd, vormen een rode draad.

Denominaties bieden, in aanvulling en vervolg op het gemeenschappelijke opleidingsdeel, denominatieve modules aan. In het denominatieve deel wordt met name de vakinhoudelijke competentie verder uitgediept. Naast de denominatieve modules valt ook het praktijkdeel van de opleiding onder de eigen verantwoordelijkheid van de diverse denominaties.

Meer informatie:

Dienstencentrum GVO en HVO (JavaScript must be enabled to view this email address), projectleider

VONKT (JavaScript must be enabled to view this email address), organisatie