IKOS actueel

Win de kaart! IKOS spel
Ter gelegen-heid van het IKOS jubileum is nu ook een spel verschenen!

Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de Landelijke Stichting IKOS is naast de jubileumbundel nu ook een spel verschenen. Het boekje is voor de volwassenen, maar het onderwijs is voor de kinderen!

Het spel ‘Win de kaart!’ is bedoeld voor bijvoorbeeld de laatste GVO-lessen van het schooljaar. Wat in de lessen aan de orde is geweest, komt op een speelse manier nog een keer terug. Zo kunnen de leerlingen met plezier terugkijken!

Twee of meer groepjes leerlingen proberen het spel te winnen door zoveel mogelijk goede antwoorden te geven op quizvragen en opdrachten.De vragen en opdrachten hebben betrekking op algemene (PC)GVO-onderwerpen. Er is een aantal vrij specifieke vragen, die ontleend zijn aan lessen uit IKOS onderwijs (jaargangen 2015/2016 en 2016/2017). Er zijn ook lege kaartjes die de docent zelf kan invullen met vragen en opdrachten die (meer) aansluiten bij de eigen klassen.

 

Deze versie betreft een eerste versie. Als u het spel heeft gespeeld, zijn we heel nieuwsgierig naar uw ervaringen en aanvullende opdrachten. U kunt reageren bij Janey Keuning (via info@ikoslandelijk.nl).

 

Het spel is hier te downloaden:

Win de kaart! - spelbeschrijving
Win de kaart! - vragen en opdrachten